XITE HQ

Waar Spijkerkade 28, Amsterdam Noord
Wanneer 2016
Partners Steengoed, XITE, Hercuton, Allard Architecture
Type Hoofdkantoor XITE

XITE heeft een nieuw kantoor. En wat voor één. De populaire muziekzender vindt z’n draai in een modern, karakteristiek loftgebouw en zet hiermee de toon in Amsterdam-Noord.

XITE HeadQuarters, kortweg Xite HQ, is een gezamenlijke ontwikkeling van belegger Steengoed, Allard Architecture, bouwbedrijf Hercuton en eindgebruiker XITE. Al in een vroeg stadium, nog voor de eerste ideeën op papier stonden, sloten de partijen een samenwerkingsovereenkomst. In een open, transparante sfeer bepaalden zij de uitgangspunten en werkten die uit in een gedetailleerd plan.

“Een mooi voorbeeld van integraal samenwerken”, blikt directeur Ivo van der Mark van Hercuton terug. Hij licht toe: “Bijzonder aan de samenwerking was dat iedereen zich, ondanks zijn eigen belang, dienstbaar opstelde voor het gezamenlijke einddoel: een functioneel gebouw met een dynamische uitstraling en een vlot bouwproces, met minimale faalkosten.” De modulaire bouwwijze van Hercuton leende zich hier uitstekend voor: de geprefabriceerde betonnen elementen geven het gebouw een industriële look, de montage ervan verloopt snel en is tot op de dag nauwkeurig in te plannen. En omdat de elementen onder geconditioneerde omstandigheden vervaardigd worden, hebben zij een constante en gegarandeerde kwaliteit.

Scroll voor meer & klik om te vergroten
Terug naar projecten